Nordic SkiCrosser

  • Diagonal
  • Stakning
  • Stakning med frånskjut

Balans och Koordination som vid skidåkning på snö.

Anders Södergren, mångårig landslagsåkare med bl.a. OS-guld på meritlistan demar! Se även film, en stilstudie på samtliga tekniker längre ner.

Den patenterade maskinen som erbjuder hela rörelsemönstret, diagonal, stakning, stakning med frånskjut kräver balans, koordination och tajming vilket ger en rolig utmaning, precis som vid skidåkning på snö.

Referenser

Rörelsemönstret i maskinen inkluderar även benen vilket gör att hela kroppen får arbeta och ger därmed vid stakning en teknik väldigt likt skidåkning på snö. Maskinen ger en framåtrörelse vilket gör att åkaren kan inta en naturligt framåtlutande träningsposition. Maskinen ger också möjlighet till diagonal åkning, vilket ger en bra träning och möjlighet till variation. – Tränarna Solleftea skidgymnasium

”Väldigt likt skidåkning”Anders Södergren, skidlegendar

Stilstudie Anders Södergren

Storleken på maskinen är enbart 0,6*1,9 m vilket gör att den kan få plats även i de flesta privata hem.

Välj motstånd

Motståndet i stavar och skidor kan justeras på flera olika sätt och därmed anpassas efter åkare och träningsändamål.

1) Skidor och stavar driver ett svänghjul som bromsas av ett bromsband. Bandets bromseffekt justeras med vikter och ger därmed en exakt och repetitiv belastning vilket är en stor fördel vid exempelvis konditionstester.

2) Förhållandet i motstånd mellan skidor och stavar kan ställas in efter önskemål genom att variera utväxlingen däremellan. Lättare benrörelse ger tyngre stakning och vice versa. Motstånd för benspark framåt samt frånskjut bakåt behöver inte vara samma utan kan också ställas in efter önskemål, exempelvis ett tyngre frånskjut och lättare benspark.

Young couple at cross country skiing

Kommentera

%d bloggare gillar detta: