Som simulator

Har du brist på snö att åka på eller är kanske en ovan skidåkare så kommer Nordic SkiCrossern att hjälpa dig väldigt mycket med teknik, balans och koordination.

Just att du får med benen i rörelsen gör att kroppen vid stakning får ett rörelsemönster väldigt likt skidåkning på snö, framåtrörelsen gör att kroppens vinkel vid stavisättning är väldigt likt den som utövaren har vid vanlig skidåkning. Även stakning med frånskjut och den diagonala åkningen kräver en balans och koordination på samma sätt som vid skidåkning på snö, vilket gör att känslan blir väldigt lik.

Kroppens muskelminne gör att du sedan på ett enklare sätt kan gå över till skidåkning direkt, du orkar mycket mer och uppstartssträckan blir kortare. Maskinen fungerar året om, är inte beroende av väder, underlag, terräng eller annat som i vanliga fall kan ställa till problem. Just att maskinen är väldigt lik rörelsen vid skidåkning gör också att det kan ta några minuter innan du får till tekniken. Så ge det några minuter, sen kommer du märka att det är den ultimata träningen.

%d bloggare gillar detta: