Nordic SkiCrosser som träningsmaskin: Längdskidåkning är sedd som en av de mest effektiva träningsformer som finns. Här tränar du hela kroppen, armar, bålen och benen arbetar simultant för att driva utövaren framåt. Träningen kräver utöver styrka och kondition även balans och koordination. Nordic SkiCrossern efterliknar hela rörelsemönstret vilket ger en komplett träning för hela kroppen. SkiCrossern ger dig en förbättrad konditionsträning, totalt sett ökad muskelstyrka, bättre balans, koordination och stabilitet. Kärnelement som är nödvändiga för en kropp i god form.

Nordic SkiCrossern är perfekt för gymmet men också ett redskap för hemmaträning. Maskinen är till för alla som gillar riktigt bra träning.

Variabelt motstånd

Nordic SkiCrossern kräver både kroppsstyrka och uthållighet. Du kan själv välja motstånd beroende på mål för din träning, ett högt motstånd ger mer styrketräning medan lättare vikt för att få mer uthållighetsträning.

En av de viktigaste styrkorna du kommer att bygga är din kärnstyrka. Det behöver inte bara hålla ihop din teknik utan också att samordna rörelserna med över- och underkroppen.

Syreupptag, Vo2 Max

Längdskidåkare är kända för att ha en extremt bra syreupptagningsförmåga. Anledningen är att när hela kroppen tvingas samverka under arbete med balans och koordination aktiveras alla muskelgrupper samtidigt, det här ökar efterfrågan på syre och blodcirkulation i kroppen.

Stabilitet och balans

Skidåkning handlar inte bara om styrka och konditionsträning utan också om stabilitet, balans och koordination. Stabilitet och balansträning har en enorm effekt på kroppens mindre muskler vilket också är bra i vardagen för att ge styrka och förebygga skador. Med Nordic SkiCrossern får du en unik balans- och koordinationsträning.